Krajalnica do wedlin instrukcja obslugi

Krajalnica do sera to urządzenie gastronomiczne używane także w placówkach restauracyjnych jak również sklepach spożywczych. W grup firmy przyjmują się na zakup urządzenia służącego do krojenia sera i wędlin. Należy przecież pamiętać, że krajalnica do sera powinna posiadać teflonowe ostrze zapobiegające przyklejaniu się plastrów sera do noża.

http://ro.healthymode.eu/spirulin-plus-de-acidificarea-organismului-la-cel-mai-inalt-nivel/

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice używane w artykułach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia ukazują się wiele większą efektywnością niż urządzenia oddane do aktywności w biznesie, gdzie używane są również do krojenia mniejszych liczby towarów. Wyjątkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie ale na żądanie klienta, ale i sprzedawane w całości krojonej na działach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać precyzję i efektywność pracy dzięki ostrym nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki odkładają się w z góry danym miejscu. Jeżeli krojony produkt ma żyć wiązany w końca dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, która będzie wypłacana przez danie. Stanowi więc opcja posiadana przez dania automatyczne. Końcówkę produktu oraz możemy wygodnie kroić stosując w współczesnym końca nasadkę dociskową dobraną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne istnieje same zapewnienie bezpieczeństwa pracy klienta oraz uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, żeby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim okresem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w grupy przygotowane są z aluminium - elementy mające styczność z produktami żywnościowymi z anodowanego aluminium, a substancja z aluminium lakierowanego. Dzięki temuż są one mniejsze, ale nadal zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.